Humanitarna akcija 2015

 

Škola za učenike oštećenog vida
„VELjKO RAMADANOVIĆ“
Zemun, Cara Dušana 143
Datum: 25.12.2015. godina

Poštovana gospodo,
Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna najstarija je i najpoznatija škola za slepu i slabovidu decu i omladinu u Srbiji. Osnovana je 1917. god. u Bizerti (Tunis).
Škola se bavi obrazovanjem i vaspitanjem slepe i slabovide dece od predškolskog i pripremno predškolskog, osnovnoškolskog do srednjoškolskog nivoa obrazovanja i vaspitanja, sa nekoliko obrazovnih profila i zanimanja.
Školu pohađaju učenici oštećenog vida sa teritorije cele Republike Srbije, uzrasta od 5 do 20 godina. Škola ima i svoj Dom koji učenicima nudi smeštaj i preventivnu zdravstvenu negu i zaštitu.

Zahvaljujemo Vam se na donaciji koju ste namenili našoj školi a koju ste obezbedili prikupljanjem sredstava u humanitarnoj akciji na 8. međunarodnom turniru memorijal Dragiša Šarić, koji se održao u Beogradu od 27-29 novembra, u kome su učestvovali košarkaški veterani i veteranke iz Rusije, Slovačke, Švedske, Engleske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije kao i igrači koji su pojedinačno učestvovali iz Amerike, Nemačke, Turske i Izraela.

Humanitarnu akciju su pomogli i Košarkaški Savez Srbije, Hypo Alpe-Adria banka, Turistička organizacija Srbije, Fimba, Turistička organizacija Beograda i Košarkaški veterani Srbije.

Zahvaljujemo se gospodi koji su 25. decembra, posetili našu školu i uručili donaciju učenicima: Miško Marić, Bošković Milorad, Bojan Spasojević, Marko Đekić i Petar Kočović. Tom prilikom učenici škole u druženju sa gostima u fiskulturnoj sali pokazali su deo sportskih aktivnosti sa kojima se bave i mogućnosti učenika oštećenog vida da se uspešno bave sportom.

Srdačan pozdrav, Radmila Laban,
direktor škole

*

Na 8. medjunarodnom turniru memorijal Dragisa Saric koji se održao
u Beogradu od 27-29 novembra prikupljena su sredstva u humanitarnoj
akciji koja su bila namenjena skoli za ucenike ostecenog vida Veljko Ramadanovic.
U tome su ucestvovali košarkaski veterani i veteranke iz Rusije, Slovačke,
Švedske, Engleske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije.
Pojedinačno su učestvovali igrači iz Amerike,Nemačke, Turske i
Izraela.
Humanitarnu akciju su pomogli i Košarkaski Savez Srbije, Hypo Alpe-Adria Banka, Turistička organizacija Srbije, Fimba, Turisticka Org. Beograda
i Košarkaški veterani Srbije.
Srdačan pozdrav

PhotoGrid_1451335410931

  • Poslednje vesti