Zlatibor 2019

Na V turniru košarkaša veterana – Zlatibor 2019. koji je održan proteklog vikenda takmičilo se ukupno 11 ekipa.
U kategoriji 35+ nastupili su košarkaši Trebinja, Valjeva, Nikšić 1995, Srbija 45+ (Beograd), Zlatibor- Ere i Sevojno, dok su se u kategoriji 45+ takmičili Novi Beograd, Beograd, Nikšić, Trstenik i Zlatibor-Ere. Pobednik turnira u kategoriji 35+ je ekipa Zlatibor – Era, drugo mesto pripalo je ekipi Srbija 45+ iz Beograda. Trećeplasirana je bila ekipa iz Valjeva, četvrto mesto pripalo je Trebinju, peto je osvojio Nikšić 1995, a šesto ekipa Sevojna. U kategoriji 45+ najuspešnija je bila ekipa Nikšića, drugo mesto osvojile su Zlatibor-Ere, treće ekipa Novog Beograda, četvrto Beograd, a peto Trstenik.
Najbolji igrač turnira  u kategoriji 35+ je Duško Pantović iz ekipe domaćina, dok je u kategoriji 45+ za najboljeg igrača turnira proglašen Božidar Grozdanić iz Beograda. Pehar za najboljeg odbrambenog igrača pripao je Milošu Boškoviću iz ekipe Beograda.
Pehare najuspešnijim ekipama i pojedincima uručio je proslavljeni fudbalski as Milovan Rajevac, koji je na svečanosti upriličenoj povodom mini jubileja (petogodišnjice  turnira) poručio da sport ne poznaje granice među ljudima i državama ukazujući na značaj sportske manifestacije koja je na Zlatiboru okupila ekipe iz Srbije, BiH i Crne Gore.

Comments are closed.